27 Oca 2009

limonlu şinitzel



valla şinitzel olsun da ne olursa olsun bana... ben şinitzele üzerine sarımsaklı tereyağ koyup duble lezzet katanlardanım. bunun yanı sıra limon kabuklarını tereyağa katıp bir aliminyum folyoya sarmak suretiyle buzluğa kaldırıp tam da şinitzel yaptığnız sırada çıkarıp aynı şekilde şinitzel üstü kullanma şansınız var. amann cümleye bakın, uzun zamandır böyle uzun bir cümle kurmamıştım:)))

elimdeki kitabın adı A'dan Z'ye Mutfak. et yemekleri dokuzuncu sayıymış. ceylan yayınları müessesesi çıkarmış. her ay bir kitap yayınlıyor imişler. 1981 yılında basılmış ve 50 Lira imiş.

limonlu şinitzel
1/4 bardak un
yarım çay kaşığı tuz
1 kilo şinitzel
1 çırpılmış yumurta
1/3 bardak galeta unu
2 çorba kaşığı yağ
2 çorba kaşığı limon suyu
maydanoz


unu biber ve tuzla karıştırın. şinitzelleri bu karışıma bulayın. her parçayı önce yumurtaya, sonra da galeta ununa batırın. yağı bir tavada eritin. her iki tarafını da hafif ateşte kızartın. sıcak bir servis tabağına alın. tavaya limon suyu koyarak iyice karıştırın. kızarmış etlerin üzerine dökün. limon dilimleri ve maydanozla süsleyerek servis yapın.