26 Oca 2009

"alman köftesi"

her evin yemek kitabı'ndan
alman köftesi
bir kilo koyun veya sığır kıymasına, 2 yumurta, tuz, biber, 100 gram kıyılmış hindistan cevizi, 2 dilim ıslatılmış bayat ekmek, 2 baş soğan ilave edilir. iyice yoğurulur.

yağlı kağıdı yağladıktan sonra kıymanın yarısı kağıdın üzerine yayılır. içine haşlanmış, doğranmış iki havuç, haşlanıp dörde bölünmüş iki yumurta, haşlanmış bezelye ve bir miktar kabuğu çıkarılmış yeşil fıstık konur.

kalan kıyma kapatılıp rulo şeklinde yuvarlanır. yağlanmış kağıda sarılıp yağlı bir tepside fırına verilir. çevire çevire pişirilir. kağıttan çıkarılıp dilim dilim kesilir.

doğrusu bizim rulo köfteye benzemiyor mu? havuç, yumurta, bezelye rulo köftenin içine konulanlardan. burada hindistancevizi ve fıstık da var. bence rulo köfteyi daha lezzetli yapabilir. hatta hemen denenmeli...

not: internette alman köftesi tarifi bulamadım hiç. sadece yoğurtlu ve salçalı, bu tarifle yakından uzaktan ilgisi olmayan başka bir tarif var.

demek ki bu blogun böyle bir faydası olacak hakikaten...

7 yorum:

Turkuaz Deniz dedi ki...

Ece cok iyi dusunmussun! Yaraticiliginin HIC duraksamadan devam etmesini diliyorum. Nese

Tijen dedi ki...

Haaaarika olmuş! Mutfak Çıkmazı'nı ben de çok severek okumuştum. Bazen ona benzer bir delilik olduğunu düşünüyorum bizim hallerinkinin. Hani Kur'ân veya İncil okuyacak olsam orada da yemekle ilgili ne var diye okuyorum iyi mi? Ellerine sağlık. Hemen duyurabilir miyim?

Özgür Turan dedi ki...

Birkaç defa denedim yorum yazdım beceremedim yine yazıyorum:)) Diyorum ki; annemin eski sararmış sayfalı yemek kitabını bulmuş gibi oldum. harika fikir! artık mutfaktan çıkmayız hehehhe

ruhdagı dedi ki...

Çok değişik, nostaljik bir yemek bloğu olmuş. Çok beğendim.

Sizden kötü bir şey beklenmezdi zaten :)

Selamlar.

Tijen dedi ki...

Hızlı gidiyorsunuz Ece hanım!
(Yoksa bendeki eski kitapları da sana mı göndersem? Bir ara vakit bulursam hiç değilse kapak fotoğrafı çekip göndereyim, belki sende olmayanlardandır.)

Hülya dedi ki...

Ne güzel bir site bu...
Sevgili Tijen'den duyup geldim ..
Roman okur gibi yemek kitabı okuyan bana göre.
Evdeki yemek kitap ve dergilerine yer bulamıyorum ama hiç birine de kıyamıyorum hele bir de geçenlerde annemden aldığım ve ben doğmadan önce(60 lı yıllar)çıkan bir kitap daha var ki sanıyorum en eski yemek kitabım o...
Bir gün paylaşmak isterim sizinle ...
Bu arada siteniz yoruma kapalı mı yukarıdaki yazılara yorum bırakamadım.
Sevgiler

ece arar dedi ki...

yorumlar açık aslında... ama yine de bir daha kontrol edeyim ben.